zaterdag 16 juli 2011

Maak je eigen stijlboek! DIY.Ik heb een hele leuke DIY gevonden op Girlscene. Er staat in hoe je een eigen stijlboek kunt maken. Wil je weten hoe het moet? Lees dan verder!Wat heb je nodig?
Allereerst de basis: een (foto)boek, map of groot schrift. Te koop bij iedere boekwinkel, Hema, V&D enzovoorts. Vervolgens heb je lijm en een schaar nodig. En véél fashionplaatjes! Maar het mogen ook afbeeldingen van andere inspirerende dingen zijn: een mooi strand, leuke make-up, een grappig poppetje enzovoorts. En vergeet geen quotes te onthouden: die kun je er leuk bij schrijven!

Hoe maak je het?

Een stijlboek heb je niet in een middag gemaakt, maar da's ook niet de bedoeling. Je begint gewoon een keer en je boek wordt steeds voller.
Het is 't handigst om een stapel tijdschriften te pakken en allerlei mooie, inspirerende en hippe dingen uit te knippen. Alle plaatjes waar jij een fijn gevoel bij krijgt of denkt: goh, zo zou ik er ook uit willen zien, of: dat is een leuke combi! Die knip je allemaal uit.Oja: je hoeft niet alleen in tijdschriften te knippen. Je kunt ook vanalles uit de krant halen, of uitprinten van internet (Girlscene!) en uitknippen.
Vervolgens heb je een stapel knipsels, en die ga je verwerken in het boek. Plak niks saai naast elkaar, maar lekker schuin over elkaar heen. Schrijf er dingen bij (bijvoorbeeld bij een mooi jasje: "leuk bij die en die broek"), plak er glittertjes overheen, maak er een tekening naast... Doe crea!

En dan?
Elke keer als je weer wat nieuwe tijdschriften hebt verzameld, ga je weer aan de slag met knippen enzo. Zo wordt je boek steeds voller.
Heb je zin om lekker inspiratie op te doen, dan sla je je boek gewoon open en kijk je terug naar de plaatjes. Ideaal voor een saaie zondagmiddag, maar ook als je naar een feestje moet en geen idee hebt wat je aan moet!

Ik ga het zeker zelf ook doen. Hieronder nog een paar plaatjes die je kunt gebruiken om in je boek te plakken:

Tumblr_ll5ajqhxlg1qg35rqo1_500_large

Tumblr_lobqbatbd71qffh7lo1_500_large

Tumblr_lljfbigmpy1qbg9lpo1_500_large

Tumblr_lnt340znz61qannz9o1_500_large

Je kan zelf nog veel meer plaatjes vinden op: WeHeartIt , als je bij zoeken 'fashion' intypt krijg je leuke foto's voor in je boek.

Liefs,

Iris

Bron tekst: http://www.girlscene.nl/fashion/doityourself/2007/augustus/Maak_je_eigen_stijlboek
Bron foto's: http://weheartit.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten